Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

OPEN MONUMENTENDAG: Op reis

13-09-2014

openmonumentendagHet thema is dit jaar OP REIS. Reizen zit echt in onze genen en eigenlijk ben je je hele leven op reis. Zowel in de ruimte als in de tijd om het maar even bij deze twee dimensies te houden. Met het thema reizen, vervoer en transport verhaalt Open Monumentendag specifiek over de dynamiek die met REIZEN gepaard gaat.replica watches Voor Open Monumentendag Hoorn dus een extra aanleiding om een mooie samenwerking te bewerkstelligen met het Stoomtram Museum.

Op het programma staat o.a.:
* een historische tramrit tussen station Hoorn en Zwaag met een speciale dieseltram uit 1935. Deze loc heeft de hoogste A-status in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed !
* Daarop aansluitend een overstapmogelijkheid op een klassieke omnibus voor een rondrit van 50 minuten door Zwaag en Blokker.rolex replica Hiervoor zijn speciaal een drietal fraaie historische bussen naar Hoorn gehaald t.w. Een Burlingham uit 1951, een Parijse bus uit 1933 en een Londense dubbeldekker uit 1969 !
* Vanaf het Oostereiland kunt u ook op Wrakkensafari met de Hessel Snoek, een historische reddingsboot om het maritieme Erfgoed voor de Hoornse kust te traceren.

Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk!

Uiteraard ontbreekt de traditionele wandeltocht ( ca. 2 km. ) door Hoorn niet en kan er ook aan de hand van een routekaart op de fiets een tocht ( ca. 15 km. ) gemaakt worden. Tevens bieden wij zoals gebruikelijk een podium voor diverse muziek optredens.

Wij wensen u een fijne OPEN MONUMENTENDAG toe.

Het bestuur van Stichting Open Monumentendag Hoorn

 

Activiteiten overzicht