Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Tentoonstelling (archief)

De mooiste kalligrafie├źn van Joop Willems

05-09-2014 t/m 29-12-2014

Van 6 september 2014 tot en met 11 november 2014 is een keuze uit de mooiste kalligrafieën van kalligraaf, pensierkunstenaar en stadgenoot Joop Willems (1941, Amsterdam) bij Vereniging Oud Hoorn te bezichtigen.

Joop Willems beëindigde zijn werkzaamheden eind vorig jaar. Meer dan veertig jaar was hij de karakteristieke bewoner van de Mariatoren aan de Achter de Vest, waar hij zijn atelier had. Al die tijd was hij tevens een vaste deelnemer aan de Hoornse woensdagzomermarkten. Joop Willems heeft voor veel personen en instanties kalligrafisch werk geleverd, waaronder het koninklijk huis.
Het Keltische schrift had zijn grote voorliefde.

Voor het eerst wordt een keuze uit het veelzijdige pensierwerk van Joop Willems geëxposeerd. In het Kwartaalblad van Vereniging Oud Hoorn dat medio september uitkomt, staat een uitgebreid interview met Joop Willems en zijn echtgenote Elly Willems-Groot, uiteraard geïllustreerd met zijn werk.

joopwillems

De kalligrafieën van Joop Willems zijn te zien in het verenigingsgebouw van Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22. De tentoonstelling is te bezichtigen op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur. 

Activiteiten overzicht