Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Lezing (archief)

2e Kaap Hoorn-lezing: Diederick Wildeman

19-11-2015

kaaphoornHet is u ongetwijfeld opgevallen dat dit jaar de ontdekking van Kaap Hoorn, 400 jaar geleden, in onze stad bijzonder veel aandacht krijgt of al heeft gekregen. Buiten de twee wandelingen die wij over dit onderwerp hebben georganiseerd zullen er ook twee lezingen plaatsvinden die betrekking hebben op dit heugelijke feit. Deze lezingen worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders.

19 november: Het reisjournaal in de zeventiende eeuw, met speciale aandacht voor de twee edities van deze reis. Dankzij het scheepsjournaal had men een goed inzicht in de gebeurtenissen op de route. Diederick Wildeman, conservator zeevaartkunde van het Scheepvaartmuseum, zal aan de hand van deze twee reisjournalen inzicht geven in het verloop van de reis. Ook horen wij waarom het reisjournaal van Willem Cornelisz. Schouten werd erkend in plaats van dat van de hoogste leidinggevende Jacob Le Maire.

Journaal


De lezingen vinden plaats in de Bibliotheek, Wisselstraat 8 te Hoorn. Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 4,00. Leden van de Vereniging Oud Hoorn en begunstigers van de Stichting Kaap Hoorn-vaarders hebben € 1,50 reductie.
Kaarten kunnen worden afgehaald in ons verenigingsgebouw op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Telefonisch reserveren kan onder nummer 0229-273570. Voor meer informatie zie onze website: www.oudhoorn.nl


 

Activiteiten overzicht