Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Lezing (archief)

Lezing over de slag bij Waterloo

04-02-2016

oudhoornNapoleon Bonaparte vocht 18 juni 1815 zijn laatste grote veldslag rondom Waterloo. Tijdens die veldslag werd de machtige Franse keizer verslagen. Een lange periode waarin Frankrijk een dominante grootmacht was kwam op deze dag ten einde.

slag bij waterlooToch hebben wij aan Napoleon veel te danken. Hij voerde bijvoorbeeld de burgerlijke stand in waardoor alle Nederlanders verplicht werden een achternaam aan te nemen. Ook straatnamen en huisnummers werden hiervoor ingevoerd.parcival bessemsDeze door Oud Hoorn georganiseerde lezing zal worden gehouden door Parcival Bessems. Bessems is als gids gespecialiseerd in de periode van de Tweede Gouden Eeuw 1813-1940. Hij verhaalt over deze bijzondere periode waarin de economie, kunst, cultuur en wetenschap van Nederland tot grote bloei is gekomen. Als reisjournalist inspireerde de Slag bij Waterloo hem om deze veldslag en andere militaire campagnes uit de moderne geschiedenis te bereizen (veelal te voet) en hierover te schrijven.


De lezing zal plaatsvinden op 4 februari in de Bibliotheek, Wisselstraat 8 te Hoorn. Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 4,00, leden van O.H. en leden van de bibliotheek hebben € 1,50 reductie. Kaarten kunnen worden afgehaald in het verenigingsgebouw van Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22,  op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Reserveren kan per e-mail naar info@oudhoorn.nl of telefoon 0229-273570.

 

Activiteiten overzicht