Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandeling (archief)

Cultureel tuinenwandelen met Oud Hoorn

10-06-2016

oudhoornEen interessante route en enthousiaste vrijwilligers zijn vrijdagavond 10 juni de ingrediënten voor een geslaagde wandeling van Oud Hoorn. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Tuinenwandeling.

De historische vereniging heeft twee routes uitgestippeld. De ene route voert langs prachtige tuinen in het Hoornse havengebied en de Grote Oost. De andere route gaat door de binnenstad met tuinen aan de Ramen en het knusse Engeltjeshof, aangelegd tegen de stadswal.

Bij iedere tuin krijgen de deelnemers uitleg over de tuin en het bijbehorende huis. De Tuinenwandeling is de kans om binnen te kijken en rond te lopen in tuinen die gewoonlijk verboden terrein zijn. De Hoornse vrijwilligers zitten vol verhalen die ze graag delen. En wanneer er onderweg iets te vertellen valt, dan zit dat zeker in het programma.

De Oud Hoorn Tuinenwandeling start vrijdagavond 10 juni om 19.30 uur op de Roode Steen. Deelname is gratis. Ga voor meer informatie www.oudhoorn.nl

 

engeltjeshof

Foto: Engeltjeshof, Hoorn. Fotograaf: Elly Willems

Meer informatie over de wandelingen en de vereniging Oud Hoorn vindt u op www.oudhoorn.nl. U kunt ook een email schrijven naar info@oudhoorn.nl

 

 

 

 

 

 

Activiteiten overzicht