Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Nog enkele plaatsen ledenexcursie

25-06-2016

oudhoornEr zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de ledenexcursie naar het Loo, welke op zaterdag 25 juni 2016 plaats zal vinden.

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. In 1684 kocht stadhouder Willem III het middeleeuwse jachtslot Het Loo (nu ‘Het Oude Loo’ genoemd) inclusief de omringende gebouwen, bossen, landerijen en waterlopen. Op deze plek wilde hij een nieuw jachtslot bouwen om te concurreren met buitenverblijven van andere Europese vorsten. Willem en zijn echtgenote Mary Stuart (later koningin Mary II) waren liefhebbers van architectuur en tuinkunst
Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen.
Op zaterdag 25 juni is onze ledenexcursie naar dit paleis. Wij vertrekken om 9.00 uur van het P & R terrein ter hoogte van de Van Dedemstraat, met de bus richting Apeldoorn. Na aankomst drinken wij in het Grand Café in de Prins Hendrik garage een kopje koffie/thee met een gebakje naar keuze.
Dan gaan wij naar de ingang van het paleis waar de gidsen op ons wachten voor een buiten rondleiding. Na deze rondleiding gebruiken we in het restaurant de lunch.
Hierna kunnen wij op eigen gelegenheid door Paleis Het Loo wandelen waarbij wij gebruik maken van de audio tour.
Om 15.30 uur gaan wij weer naar huis en denken hier om ca 17.00 uur weer aan te komen.

De kosten voor deze excursie bedragen € 42,50.

Ieder jaar zijn er meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen waardoor wij de leden die het kwartaalblad wat later ontvangen dikwijls teleur moeten stellen. Daarom zullen wij ook deze keer weer loten zodat ieder een gelijke kans heeft.

Opgave is mogelijk via info@oudhoorn.nl of tijdens de openingsuren in Het Pakhuis.

 

Activiteiten overzicht