Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Kinderactiviteiten bij Halve Maen in Museumweek

16-04-2016

halvemaenBen jij wel eens op een VOC-schip geweest? Dit is je kans! Kom tijdens de museumweek langs voor een rondleiding op de Halve Maen. Deze replica van het beroemde VOC-jacht ligt aan het puntje van het Oostereiland, in Hoorn. Bij het Centrum Varend Erfgoed. Tijdens de Nationale Museumweek zijn er op 16 en 17 april veel leuke activiteiten voor kinderen. Dit is fantastisch te combineren met een bezoek aan de Halve Maen!

Wat is er te beleven?
Op 16 en 17 april komt de Halve Maen tot leven! Beleef  zelf hoe het was toen de Halve Maen de woeste zeeën bevoer. Bij aankoop van een ‘aanmonsterboekje’ kunnen kinderen deelnemen aan de verschillende activiteiten en zo het zeemansleven in de Gouden Eeuw zelf ervaren.

Programma 16 en 17 april
• pannenkoeken bakken
• een kanon laden
• een armbandje knopen op zeemanswijze
• demonstratie zeilen tanen
• leer een lek dichten door breeuwen
• hijsen met katrollen
• het Centrum Varend Erfgoed verzorgt rondleidingen langs de overige historische schepen.

Schip vol verhalen
Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het 17e eeuwse schip zou bloedstollende verhalen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen deze verhalen ook. En ze vertellen die verhalen graag!

Kom kijken, luisteren en meedoen!
touwslaan


Je kan tussen 10.00 uur tot 17.00 uur mee komen doen. De entree tot het terrein van het Centrum Varend Erfgoed is gratis. Deelname aan de kinderactiviteiten kost € 2. Bij een bezoek aan de Halve Maen is deelname aan de kinderactiviteiten gratis. Tarieven voor een bezoek aan de Halve maan zijn: van 4-16 jaar € 6, volwassenen betalen € 8,50. Kijk voor meer informatie op www.halvemaenhoorn.nl en voor alle activiteiten in de Museumweek op de website van het Westfries Museum: www.wfm.nl. De Halve Maen is onderdeel van het Westfries Museum.

HOORN, 7 april 2016

 

Praktische informatie
De Halve Maen is vanaf 2 maart van woensdag tot en met zondag te bezoeken. Het schip ligt in de museumhaven van het Centrum voor Varend Erfgoed op Oostereiland (Schuijteskade 22). Omdat de Halve Maen een historisch schip is, is het helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers en buggy’s. Het historische Oostereiland is niet per auto bereikbaar, behalve voor vergunninghouders. Zie voor parkeermogelijkheden, actuele openingstijden en overige informatie: www.halvemaenhoorn.nl

 

Activiteiten overzicht