Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Carillonconcert: Monika Kaźmierczak (Polen) 19:30u.

13-07-2016

carillon

LUISTERPLAATS tijdens de avondconcerten:
 
Dit jaar zal in samenwerking met de bibliotheek te Hoorn bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt ontvangen met koffie/thee en na afloop kunt U de bezoekende beiaardier ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris. 

Monika Kaźmierczak is stadsbeiaardier van Danzig in Polen. Zij begon met pianospelen op zesjarige leeftijd en studeerde af aan de Staatsmuziekschool ‘met lof’.Daarna volgde haar studie aan de Muziekacademie in Gdansk aan de Faculteit theoretische muziekwetenschappen, afgesloten met een master in 2003. In haar laatste jaar kreeg ze van de burgemeester van Gdansk een beurs voor de beste student.  In 2000 kreeg zij beiaardles van Gert Oldenbeuving uit Nederland en werd in 2001 stadsbeiaardier.In 2003 kon ze beginnen met een studie bij Arie Abbenes aan de Nederlandse beiaardschool, dankzij een Huygens beurs. Een bachelor volgde in 2004. Haar master Carillon haalde zij bij Bernard Winsemius, verder nog een masterclass van Geert D’hollander in België, gesteund door een culturele beurs van de stad Warschau. Op dit moment geeft zij les aan de Muziek Academie in Gdansk en de Staatsmuziekschool in Elbląg.

Monika is prijswinnaar van verschillende international carillonwedstrijden en finalist van de Koningin Fabiola wedstrijd in 2008. Ze is actief musicus met concerten in Litauen, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Ierland, België en de USA. Ze heeft deelgenomen aan verschillende projecten, o.a. concerten met het Hevelius Brass Quintett, het project  ‘Carillon en DJ’, het Tour de Carillon Festival in Polen, Telebridge tussen Polen en Litauen (2007). Vanaf 2012 is Monika een ‘doctor of arts’, gespecialiseerd in carillon. Ook werd zij in 2006 dirigent van het Gdansk Burgerkoor (Chór Mieszczan Gdańskich). Ze is voorzitter van de Poolse Carillonvereniging.

Na afloop van het concert komt de gastbeiaardier naar de luisterplaats, waar je haar met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.


Een beschrijving van het carillon treft u hier aan op onze site

 

 

Activiteiten overzicht