Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Carillonconcert: Tiffanny NG (U.S.A.) 19.30u.

27-07-2016

carillon

LUISTERPLAATS tijdens de avondconcerten:
 
Dit jaar zal in samenwerking met de bibliotheek te Hoorn bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt ontvangen met koffie/thee en na afloop kunt U de bezoekende beiaardier ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris.

Tiffany Ng is assistent beiaarddocent aan de University of Michigan, Ann Arbor en werkt aan de faculteit van de Noord-Amerikaanse Beiaardschool. Ze behaalde een doctoraat in de musicologie en nieuwe-mediastudies aan de Universiteit van California, Berkeley, waar zij in haar proefschrift onderzocht welke relaties er in de zestiger en zeventiger jaren orgel en beiaard zich ontwikkelden, en de samenhang met de historische uitvoerings­praktijk en geluidstechniek. Ze behaalde een master degree in orgel aan de Eastman School of Music en een diploma magna cum laude van de Koninklijke Beiaardschool in België.

Tiffany

Haar concertcarrière bracht haar naar grote festivals in diverse landen in Europa, Azië en Noord-Amerika, waar ze meer dan 25 akoestische en elektro-akoestische werken in première heeft uitgevoerd.

Na afloop van het concert komt de gastbeiaardier naar de luisterplaats, waar je haar met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.

Een beschrijving van het carillon treft u hier aan op onze site

 

 

Activiteiten overzicht