Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Carillonconcert: Rosemarie Seuntiƫns 19:30

17-08-2016

carillon

LUISTERPLAATS tijdens de avondconcerten:
 
Dit jaar zal in samenwerking met de bibliotheek te Hoorn bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt ontvangen met koffie/thee en na afloop kunt U de bezoekende beiaardier ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris. 

Rosemarie Seuntiens.png

Kom luisteren en genieten van het carillonconcert van gastbeiaardier Rosemarie Seuntiëns in de binnentuin van de Centrale Bibliotheek.

Rosemarie Seuntiëns geboren in klokkendorp Asten studeerde klassiek piano aan het Brabants Concervatorium te Tilburg. Beiaard studeerde ze aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes. Rosemarie is momenteel beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray. Deze banen bieden haar veel muzikale uitdaging en culturele mogelijkheden. Naast vele optredens in Nederland verzorgde Seuntiëns concerten in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Portugal, Tsjechië en maakte verschillende concertreizen naar de VS.

Met als doel het instrument beiaard te promoten bij een groot publiek ontwikkelde Rosemarie 'Roaming Bells'. Een vernieuwende concertformule voor reizende beiaard met gevarieerde muziek van barok, klassiek, jazz tot house in gedurfde combinaties met orkest, artiesten en solo-instumenten. Rosemarie oogst momenteel met deze Show Roaming Bells en CD veel succes in binnen- en buitenland.

Recente hoogtepunten: Concert met het Lancaster Symphonic Orchestra Ohio USA (2008), Nationale Jamboree NL (2009) Jaarlijks Kerstconcert Oude Markt Praag Tsjechië (2010), Concert met Symfonieorkest‘ Tilburgs Festival Orkest’ Asten (2011) Concert voor Koningin Beatrix Opening Museum Klok en Peel Asten (2012) Nieuwe Roaming Bells Show 800 jr Asten (2012). Canto Ostinato Simeon ten Holt voor twee vleugels met reizende beiaard met Jeroen en Sandra van Veen (2013). Concert op de Moldau en Old Town Square Praag Tsjechië (2014).Roaming Bells Primeur met Zang en Gitaar vanuit de toren Oirschot (2015), Roaming Bells Fireworks Constancia Portugal.

Bovendien heeft Seuntiëns in 2011 als beiaardier een hoofdstuk verworven in de bekende methode voor 3 Havo/Vwo ‘Muziek op maat‘. Deze methode laat de studenten aan de hand van foto’s , een vragenlijst, geluids- en video voor beelden kennis maken met de beiaard en het culturele erfgoed van dit instrument. (www.roamingbells.nl).

 

Na afloop van het concert komt de gastbeiaardier naar de luisterplaats, waar je haar met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.


Een beschrijving van het carillon treft u hier aan op onze site

 

 

Activiteiten overzicht