Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Carillonconcert: Audrey Dye (Belgiƫ) 19:30

24-08-2016

carillon

LUISTERPLAATS tijdens de avondconcerten:
 
Dit jaar zal in samenwerking met de bibliotheek te Hoorn bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt ontvangen met koffie/thee en na afloop kunt U de bezoekende beiaardier ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris. 

Audrey Dye

Audrey Dye (Frankrijk) begon haar beiaardstudies in de stadsschool van Châtenay in Zuid-Frankrijk. Daarna behaalde zij het einddiploma met grootste onderscheiding aan de Noord-Franse musiekschool van Saint-Amand-les-Eaux met als leraard Charles Dairay om vervolgens in 2010 het einddiploma aan de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans van Deinze te behalen. Zij studeerde nadien aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen bij achtereenvolgens Geert D'hollander en Koen Van Assche. Ze behaalde de einddiploma in 2015 met onderscheiding.


In 2014 won ze de eerst prijs tijdens de Internationale Beiaardwedstrijd van Saint-Amand-les-Eaux. In 2010 is ze benoemd tot stadsbeiaardier van Mons (Bergen) en sinds 2012 is ze stadsbeiaardier van Waver.

Na afloop van het concert komt de gastbeiaardier naar de luisterplaats, waar je haar met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.


Een beschrijving van het carillon treft u hier aan op onze site

 

 

Activiteiten overzicht