Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Carillonconcert: Elena Sadina en Sergej Gratchev 4-handig (Rusland) 19:30u.

31-08-2016

carillon

LUISTERPLAATS tijdens de avondconcerten:
 
Dit jaar zal in samenwerking met de bibliotheek te Hoorn bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt ontvangen met koffie/thee en na afloop kunt U de bezoekende beiaardier ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris. 

Elena Sadina en Sergej Gratchev

Deze keer spelen gastbeiaardiers Elena Sadina en Sergej Gratchev uit Rusland. Dit spelen zij vierhandig.

Elena Sadina werd geboren te Ivanovo in Rusland. Zij behaalde haar meesterdiploma met grootste onderscheiding in 1994 aan het Staatsconservatorium te Saratov. Tijdens haar studies werkte zij als lerares aan de Muziekacademie te Saratov en als soliste van het Staatsorkest te Sint-Petersburg. 

Zij verwierf in 1994 het einddiploma aan de Russische Academie voor Klokkenkunst. Ze werd Laureaat van de Russische wedstrijd voor volksinstrumenten te Nizhnij Novgorod, 1989, en winnares van de Algemene Russische Klokkenspelwedstrijd te Jaroslavl, 1992. 

Verder werd ze ook Laureaat van de Internationale beiaardwedstrijd te Brielle (Nederland), 1999 en laureaat van de Internationale Koningin Fabiola wedstrijd voor beiaardcompositie, prijs Staf Nees, 2003. In oktober 2005 heeft zij de internationale beiaardwedstrijd voor vrouwelijke beiaardiers gewonnen die georganiseerd was door de vzw Patacon met de medewerking van UNESCO. 

In 2003 verwierf ze het einddiploma met grootste onderscheiding aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen. Zij ondernam verschillende concertreizen en nam deel aan diverse festivals in Europa en de Verenigde Staten van Amerika. 

Sedert 2000 is zij als gastdocente verbonden aan het Middlebury College (USA) en sedert 2007 aan het Staats Universiteit in Sint-Petersburg (Rusland). In 2009 verwierf ze haar tweede Meester-diploma (beiaard) aan het Lemmensinstituut. 

Elena Sadina is sinds september 2004 docente aan de Koninklijke Beiaardschool waar zij beiaardspel, piano en samenzang onderricht. Zij nam het initiatief om een klas voor kinderen op te richten om hen zo jong mogelijk met het klokkenspel vertrouwd te maken.


Sergej Gratchev werd geboren te Privolzhsk in Rusland. Hij behaalde zijn meester-diploma met grote onderscheiding in 1994 aan het Staatsconservatorium te Saratov (Rusland). Verwierf in 1994 het einddiploma aan de Russische Academie voor Klokkenkunst en in 2003 het einddiploma met grote onderscheiding aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen.

Hij is laureaat van de Russische wedstrijd voor accordeon te Penza (Rusland) in 1988, van de Russische wedstrijd voor accordeon te Nizhnij Novgorod (Rusland),1989, laureaat van de Eerste Russische Klokkenwedstrijd te Jaroslavl (Rusland), 1992, laureaat van de Vierde Internationale Beiaardwedstrijd Koningin Fabiola te Mechelen (België), 1998 en winnaar van de Internationale Beiaardwedstrijd te Venlo (Nederland), 2004.

Momenteel werkt hij als leraar accordeon in enkele academies te Brussel en Antwerpen, als beiaardier te Hulst, als gastdocent voor accordeon en koordirectie aan het Middlebury College (Verenigde Staten van Amerika).

In 2011 heeft Sergej zijn tweede meester-diploma (accordeon) gekregen in het Conservatorium van Antwerpen. Hij nam een deel aan verschillende TV programma’s en trad op in België, Frankrijk, Rusland, Zwitserland, Portugal, Luxemburg, Engeland, Nederland en de Verenigde Staten.

Na afloop van het concert komen de gastbeiaardiers naar de luisterplaats, waar je hen met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.


Een beschrijving van het carillon treft u hier aan op onze site

 

 

Activiteiten overzicht