Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Tentoonstelling (archief)

Foto's Benno Ellerbroek: Hoorn op z'n mooist

16-08-2016 t/m 08-11-2016

Benno Ellerbroek

In de expositie-ruimte van het verenigingsgebouw van Oud Hoorn (Onder de Boompjes 22) is een fraaie expositie ingericht van foto’s van Benno Ellerbroek. De foto’s tonen Hoorn op z’n mooist, op een verrassende manier.

Benno: ”De interesse voor foto’s maken was er eigenlijk al een lange tijd, het begon in 1989. Vooral door de Alice Cooper concerten die ik bezocht wilde ik zo goed mogelijk foto’s van mijn held maken. (Hou daarom best wel van gekkigheid). Aangezien er geen spiegelreflexcamera’s mee naar binnen mochten (alleen persfotografen waar ik zo jaloers op was mochten dat) fotografeerde ik met een compactcamera. Meer dan dit fotografeerde ik eigenlijk niet, te druk met eigen bedrijf.

 

De passie begon pas echt toen m’n rug het begaf en ik gedwongen moest stoppen met mijn bedrijf. Ik begon met foto’s maken van Nelis, mijn hond. Heerlijk fotograferen tijdens het wandelen in het park, waar je echt op alle vlakken kan oefenen met fotograferen. Landschappen, vogels, honden, actie, portretten en Hoorn zelf, wat een prachtige stad is dit! 3 jaar terug heb ik eindelijk de stap gezet naar een (Sony) spiegelreflexcamera.

Vervolgens heb ik een een basiscursus fotografie gevolgd om de theorie van de fotografie te ontdekken. En urenlang op Youtube gekeken hoe anderen het doen en met een kritisch oog naar mijn eigen werk gekeken en vooral leren van de fouten die ik maak.

Van Cinema Oostereiland ben ik nu huisfotograaf geworden en daar komen mijn foto’s nu op het grote doek. Daar ben ik best wel trots op!”

 

De expositie is gratis te bezoeken in het verenigingsgebouw van Oud Hoorn:
Onder de Boompjes 22  -  1621 GG  Hoorn  -  tel. 0229 273570  -  www.oudhoorn.nl
Openingstijden: dinsdag en donderdag 10-16 uur en zaterdag 10-14 uur.

 

Activiteiten overzicht