Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Beiaardconcert Galina Elshaeva (Rusland) 19.30 - 20.30

05-07-2017

carillon

Het thema van de carillonconcerten 2017 is ‘Nederlandse en Vlaamse Beiaardcomposities’. Op het programma van Galina Elshaeva staat eveneens werk van Rachmaninov en Korsakof. Een volledig overzicht leest u in het programmaboekje.  

Cultuur

De beiaardcultuur is een typische cultuurvorm van 'De Nederlanden'. De bloeitijd van de beiaardcultuur was in de 17e/18e eeuw. Verbetering van instrumenten en hernieuwde interesse zorgden voor een opleving aan het eind van de 19e eeuw. Beiaardiers en componisten schreven eigentijdse composities. Dit mondde uit in de typische Vlaamse beiaardcomposities, romantisch en met veel tremelo’s en de wat meer nuchtere Nederlandse composities zonder tremolo’s.

Beiaardier

Galina Elshaeva

Galina Elshaeva bespeelt zowel de beiaard als het orgel. Zij is in 2008 als uitvoerend musicus afgestudeerd aan de Faculteit van de kunsten aan de Sint Petersburg Universiteit op de onderdelen orgel, klavecimbel en beiaard. Het onderdeel beiaard heeft zij gestudeerd onder leiding van professor Jo Haazen (België). Op dit moment is Galina beiaardier van het Petershof Museum (vlakbij Sint Petersburg). Ze neemt deel aan beiaardfestivals zowel in Rusland als in verschillende Europese landen. Ook is zij werkzaam als kerk-organist en als pianolerares op de Hogeschool van de kunsten in Sint Petersburg.

Luisterplaats

In samenwerking met de bibliotheek te Hoorn zal bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt vanaf een half uur voor aanvang ontvangen met koffie/thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar U haar met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

Activiteiten overzicht