Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Beiaardconcert Bob van der Linde 19.30 - 20.30

23-08-2017

carillon

Het thema van de carillonconcerten 2017 is ‘Nederlandse en Vlaamse Beiaardcomposities’. Op het programma van Bob van der Linde staat eveneens muziek van Böhm, Bach en werk uit de film 'The sound of Music'. Een volledig overzicht leest u in het programmaboekje

Cultuur

De beiaardcultuur is een typische cultuurvorm van 'De Nederlanden'. De bloeitijd van de beiaardcultuur was in de 17e/18e eeuw. Verbetering van instrumenten en hernieuwde interesse zorgden voor een opleving aan het eind van de 19e eeuw. Beiaardiers en componisten schreven eigentijdse composities. Dit mondde uit in de typische Vlaamse beiaardcomposities, romantisch en met veel tremelo’s en de wat meer nuchtere Nederlandse composities zonder tremolo’s.

Beiaardier

Bob van der Linde

Bob van der Linde begon, na enige jaren pianoles op 13 jarige leeftijd met orgellessen in Zwolle bij Roy Kroezen. Hij studeert nu Orgel en Kerkmuziek bij Reitze Smits en Mark Lippe aan het HKU Utrechts conservatorium, en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en Gijsbert Kok. Hij won op het Internationaal beiaardconcours te Goes de eerste, en te Breda de tweede prijs. Bob is cantor-organist van  St. Vitus in Hilversum en organist van de Anglican Church in Zwolle.

Luisterplaats

In samenwerking met de bibliotheek te Hoorn zal bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt vanaf een half uur voor aanvang ontvangen met koffie/thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar U hem met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

Activiteiten overzicht