Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandeling (archief)

Tuinenwandeling 14.00 u.

25-06-2017

tuinenwandelingDe tuinenwandeling van Oud Hoorn vindt dit jaar niet op vrijdagavond maar op zondagmiddag plaats en wel op 25 juni tussen 14.00 en 16.00. Omdat er ieder jaar veel belangstelling is voor deze wandeling zijn er ook nu weer twee routes samengesteld.

Een route bezoekt tuinen in de omgeving van het havengebied en Grote Oost de andere route gaat naar de binnenstad. We bezoeken onder andere de prachtige tuinen van het Westfries Museum en de Bijbelse tuin van het Foreestenhuis. Hier zal toelichting worden gegeven over de verschillende planten die in de bijbel worden genoemd. Daarnaast worden er ook privétuinen bezocht waar je normaal gesproken niet zo snel naar binnen kunt zoals de intieme Engeltjeshof die is aangelegd tegen de stadswal.

Het is verheugend te zien dat diverse particulieren ieder jaar hun tuin beschikbaar stellen voor deze wandeling. U zult verrast zijn over de prachtige plekjes die achter deze huizen verborgen liggen, eilandjes van rust in de drukke binnenstad. U hoort wetenswaardigheden over de historische omgeving waarin de tuinen zich bevinden maar ook over zaken die wij onderweg tegenkomen..

De wandeling start 14.00 uur op de Roode Steen en de deelname is gratis.

 engeltjeshof

 

  

Foto: Engeltjeshof, Hoorn. Fotograaf: Elly Willems

 

Activiteiten overzicht