Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Komt u 26 maart naar de open dag van de St. Michaƫlskerk in Blokker?

26-03-2017

Michaelskerk, BlokkerOp zondag 26 maart opent Stichting Stadsherstel Hoorn de deuren van de St. Michaëlskerk, Westerblokker 44 in Blokker. Een feestelijke open dag met live muziek, hapjes, drankjes en (voor de kleintjes) ballonnenclown Ellebel. De entree is gratis en u bent van harte welkom!
In 2013 kocht Stichting Stadsherstel Hoorn deze monumentale kerk en voerde in 2014 de eerste restauraties uit, waaronder de terugplaatsing van een reconstructie van de torenspits en de restauratie van de voorgevel. Een feestelijk moment! En nu is het weer tijd voor een feestje, want deze zomer gaat Stichting Stadsherstel Hoorn starten met de tweede restauratiefase: zowel het interieur als het leistenen dak worden aangepakt.

Meer over de Michaelskerk vind u hier

Hier info over het terugplaatsen van de toren

Crowdfunding leistenen dak; kunt u wat ‘leie’?
Omdat de St. Michaëlskerk niet meer een kerkfunctie heeft, zijn de deuren meestal gesloten. Echter, 26 maart heeft u de kans de prachtige kerk van binnen te bekijken. Wij maken dan gelijk van de gelegenheid gebruik u meer te vertellen over de toekomstplannen van deze voor de Blokkerse gemeenschap belangrijke kerk. Daarnaast betrekken wij u graag bij de crowdfundingsactie rondom de restauratie van het sterk verouderde leistenen dak. De crowdfundingsactie gaat op 26 maart officieel van start en wij hopen daarmee, samen met u, een start te kunnen maken met de noodzakelijke en beeldbepalende restauratie van het dak. U kunt namelijk een of meerdere leien adopteren en zo een bijdrage leveren aan het nieuwe leistenen dak. En dat kan al op de open dag! Kunt u wat ‘leie’?

Draagt u de kerk ook een warm hart toe en bent u nieuwsgierig naar hoe de kerk er vanbinnen uitziet? Kom dan 26 maart naar de gezellige open dag.
Feestelijk programma
De St. Michaëlskerk is zondag 26 maart geopend van 13.00 – 17.00 uur. Entree is gratis!
13.30 uur officiële start crowdfunding
14.00 – 14.30 uur Band Kick off
14.00 – 16.00 uur Ballonnenclown Ellebel
15.00 – 15.45 uur Old Time String Band
16.00 – 16.45 uur Tim Knol

Over Stichting Stadsherstel Hoorn
Stadsherstel is een 45 jaar oude maar vitale organisatie van vrijwilligers. Onze stichting telt gemiddeld acht bestuurders die zich zonder enige honorering en zonder persoonlijk winstoogmerk inzetten om in Hoorn, Blokker en Zwaag historische panden op te knappen en in stand te houden. Bij ons staat behoud en herstel van het cultuur-historische karakter van de panden voorop. In haar bestaan heeft Stadsherstel ca. 50 projecten gerealiseerd. Daarbij zijn woningen gerenoveerd en gerestaureerd, maar ook kerken, tuinen, winkels, historische hekken, poortjes enz. In enkele gevallen was er sprake van (vervangende) nieuwbouw. Voorbeelden van projecten in Blokker zijn de stolpboerderij “De Barmhartige Samaritaan“ uit 1659, die werd gerestaureerd in 1988 - 1989 en nu de St. Michaelskerk aan de Westerblokker.

Voor meer informatie:
Meer informatie over de open dag via www.stadsherstelhoorn.nl/nieuws
Heeft u vragen? Mail naar info@stadsherstelhoorn.nl

 

Activiteiten overzicht