Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Open Monumentendag: Boeren, Burgers en Buitenlui

09-09-2017
openmonumentendagHoorn heeft maar liefst 803 beschermde monumenten. Deze dragen bij aan de omgevingskwaliteit en vertellen ons de verhalen van vroeger. Open Monumentendag is dé gelegenheid om het erfgoed te delen met een afwisselend en aantrekkelijk programma. Naast de openstelling van 50 monumenten worden er activiteiten georganiseerd. Er is muziek en kunst, er zijn verhalenkamers, wandel- en fietsroutes en zelfs vanaf het water kunt u kennis maken met historisch Hoorn. 

Programma

Wethouder Judith de Jong opent de dag om 10.00 uur in de Oosterkerk. 

Stichting Op Roet organiseert op zes locaties een Verhalenkamer waar drie sprekers betekenisvolle verhalen en verborgen geschiedenissen van de monumenten zullen ontsluiten. 

Op zeven locaties kunt u genieten van muziekoptredens zoals een orgelconcert in de Lutherse Kerk en een Beiaardconcert in de Grote Kerk. 

Twee busjes rijden langs bijzondere panden in Blokker en Zwaag en de watertaxi vaart door de historische haven.

Er is een leuke fietsroute met uitleg over bijzondere panden die u passeert en een wandelroute met het thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. 

Op aantal locaties worden aanvullende activiteiten georganiseerd.

 

In dit programma boekje treft u de precieze locaties, tijden, beschrijvingen en plattegronden aan.

 

Oud Hoorn richt op de Rode Steen een marktkraam in en het verenigingsgebouw aan de Pakhuisstraat / hoek Onder de Boompjes is de hele dag geopend. 

 

 

 

 

Activiteiten overzicht