Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

De Kruisgang in het middeleeuwse klooster

03-03-2008

Dit jaar is door de Stichting Kerkelijk Kunstbezit Nederland en de provinciale steunpunten monumentenzorg uitgeroepen tot Jaar van het Religieus Erfgoed. Om deze reden zal de kunsthistoricus en docent bij de Vrije Academie voor kunsthistorisch onderwijs, Drs. Martijn Pieters een lezing verzorgen voor de Vereniging Oud Hoorn. Hij gunt ons een blik in de middeleeuwse kloosters vanuit de kruisgang. Helaas heeft Hoorn, op enkele uitzonderingen na, weinig middeleeuwse kloostergebouwen kunnen bewaren maar een algemene beschouwing over dit interessante onderwerp is zeker de moeite waard. Bovendien hebben bekende kunstschilders uit deze periode zoveel materiaal nagelaten dat het de spreker zeker niet aan stof zal ontbreken.
De lezing zal plaatsvinden in theater 'Het Pakhuis', Onder de Boompjes 21 te Hoorn, aanvang 20.00 uur. De toegang voor leden bedraagt € 2,50, niet leden betalen € 3,50.

Kaarten kunnen dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur worden opgehaald bij de Vereniging Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22 te Hoorn. Voor meer informatie www.oudhoorn.nl of 0229-273570

e-mail: info@oudhoorn.nl

 

  Overzicht Lezingen