Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

De Romeinen in Nederland

21-04-2016

oudhoornOp 21 april zal Diana de Wild een lezing verzorgen over de Romeinen in Nederland. Vloerverwarming, wegen, schrift: uitvindingen die de Romeinen naar ons land brachten. De Nederlandse geschiedenis begint bij de Romeinen: zij schreven de oudste teksten over ons land. 

romeinenDe grens van het Romeinse Rijk liep vanaf de eerste eeuw n.Chr. dwars door ons land.De soldaten namen de Romeinse levensstijl mee en legden wegen aan om ons land begaanbaar te maken. Hun invloed op de cultuur was goed te zien: grote openbare gebouwen zoals badhuizen werden voor het eerst in Nederland gebouwd. Tijdens de lezing komen de belangrijkste vondsten uit de Romeinse tijd in Nederland aan de orde, waaronder recente opgravingen. Ook wordt verteld hoe de Romeinen over Nederland dachten.


Diana de WildDe lezing zal plaatsvinden in de Bibliotheek, Wisselstraat 8 te Hoorn. Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 4,00, leden van O.H. en leden van de bibliotheek hebben € 1,50 reductie.

Kaarten kunnen worden afgehaald in het verenigingsgebouw van Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22,  op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Reserveren kan per e-mail naar info@oudhoorn.nl of telefoon 0229-273570.

 

  Overzicht Lezingen