Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Grote Show: Archeologie West-Friesland

17-02-2016

osgVan 15 t/m 26 februari zal op de OSG de zg. Grote Show plaatsvinden, een manifestatie die geheel gewijd zal zijn aan creativiteit, onderzoek en cultuur en waarbij enkele interessante lezingen gegeven zullen worden. Enkele van deze lezingen zijn openbaar en wellicht ook voor de leden van Oud-Hoorn interessant. 
 
Bij deze zou ik de leden van Oud Hoorn dan ook van harte willen uitnodigen enkele lezingen te komen bijwonen.
 
Het gaat dan met name om de volgende momenten;
 
Archeologie West-Friesland- op woensdag 17 februari 16.00u. zal de heer M. Bartels, hoofd Archeologische Dienst West-Friesland, een lezing verzorgen over de historische relatie tussen Hoorn en het water. De heer H. Schuitemaker, docent aan de OSG, zal vervolgens inzicht geven in de wijze waarop hij deze thematiek in zijn didactiek verwerkt. Een project waarmee hij onlangs een prijs heeft gewonnen.

 
osg- op maandag 22 februari, om 16.00 uur zal er een lezing worden gegeven over het  oude, historische gebouw: de OSG West-Friesland is gezegend met een prachtig historisch schoolgebouw uit het begin van de 20e eeuw. Binnenkort zal er een ingrijpende nieuwbouw worden gerealiseerd, waarbij het oude gebouw op verrassende wijze gecombineerd zal worden met een uiterst modern vormgegeven uitbreiding. Verleden en toekomst, bouwstijl en bouwwijze zullen aan de orde komen, gevolgd door een rondleiding door de gebouwen. (zie ook: OSG)
 
Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen, die ook vrij te bezichtigen zijn.
  
Als uw leden geïnteresseerd zijn in het bijwonen van lezingen zouden wij het op prijs stellen als zij zich daarvoor opgeven via  degroteshow.atlascollege.nl


Wij weten dan op hoeveel publiek wij kunnen rekenen.


  G. van Noort
  OSG West-Friesland
  Bontekoestraat 3
  Hoorn

 

  Overzicht Lezingen