Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Reis mee naar Kaap Hoorn

30-03-2016

kaaphoornOp woensdagavond 30 maart neemt burgemeester Yvonne van Mastrigt u mee op avontuur naar Chili vanuit de Bibliotheek Hoorn. In woord en beeld begeleidt ze u door dit bijzondere land, op weg naar Kaap Hoorn. Dit is het zuidelijkste puntje van Chili dat 400 jaar geleden door de Hoornse schipper Schouten en koopman Lemaire werd ontdekt.
 
oudhoornHet afgelopen jaar is deze bijzondere ontdekking in Hoorn uitgebreid gevierd. Op 29 januari, de officiële datum van de ontdekking van Kaap Hoorn, mocht onze burgemeester de feestelijke ceremonie in Chili bijwonen. Een bijzonder avontuur, dat het waard is om verteld te worden. Een verhaal over een  unieke plek op de wereld, over storm, handel, gastvrijheid, de marine en bijzondere momenten.
 
oudhoornVerhaal van zeilhelden Koen en Harm
’s middags vertellen Koen en Harm over hun zeilavontuur in Chili. Deze twee Hoornse jongens waren de gelukkigen die namens Watersportvereniging Hoorn mee mochten doen aan een zeilwedstrijd in Puerto Williams, Chili. Speciaal voor hun leeftijdsgenootjes en andere belangstellenden vertellen zij hun verhaal in geuren en kleuren.
 
Aanmelden
U bent van harte welkom in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat. De verhalen van de burgemeester zijn van 20.00 tot 22.00 uur. Die van Koen en Harm van 14.00 tot 14.50 uur.

Graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekhoorn.nl  De entree is gratis.
 
 

 

  Overzicht Lezingen