Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Lezing: Klassieke Egyptische pracht en praal

15-11-2016

oudhoorn

Het is een rijk dat bijna drieduizend jaar heeft bestaan, de oude Egyptische beschaving. Dankzij irrigatietechnieken wisten de oude Egyptenaren de dorre woestijngronden langs de Nijl in een groot vruchtbaar gebied om te toveren. Zo vruchtbaar dat ze tijd overhielden voor de aangename zaken in het leven: kunst. Het rijk heeft naast prachtige tempels en piramides ook talloze kunstzinnige gebruiksvoorwerpen achtergelaten. Klassieke Egyptische pracht en praal is het onderwerp van de tweede lezing uit de serie winterlezingen van de Historische Vereniging Oud Hoorn. Drs. Diana de Wild, afgestudeerd als klassiek archeoloog, neemt haar publiek mee naar de beschaving van 5000 jaar geleden. Van het Oude Rijk met z’n piramiden in ‘eenvoudige stijl’ tot farao Toetanchamon met z’n prachtige kleding en grote pruiken in het Nieuwe Rijk.

Drs. De Wild zal geregeld verwijzen naar de kunstcollectie van de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden, dat recentelijk weer is heropend.

Meer informatie over de lezingen en de Historische Vereniging Oud Hoorn vindt u op www.oudhoorn.nl. U kunt ook een email schrijven naar info@oudhoorn.nl.

Ook kunt u telefonisch kaarten bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70 of langsgaan bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 Hoorn om kaarten te reserveren. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 4 uur en op zaterdag van 10 tot 2 uur.

 

 De Sfinx van Gizeh

Foto: De Sfinx van Gizeh, met op de achtergrond de piramide van Chefren (Hajor, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29300)

   

foreestenhuisDe lezing vindt plaats op 15 november 2016 in het Foreestenhuis op het adres Grote Oost 43, 1621 BR Hoorn en vangt aan om 20.00u.

Toegangsprijs voor leden is €3.50 en voor niet-leden €5.00. 

 

 

  Overzicht Lezingen