Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Lezing: Geschiedenis van huis tot huis

10-11-2021

>.

Lezing door professor dr. Gerrit Vermeer.

Sinds 2006 vindt er bouwhistorisch onderzoek plaats in Enkhuizen en worden gegevens over gebouwen verzameld. Dat levert gegevens op over bakstenen, balken, constructies, hout, maar de vraag is hoe als die data kunnen bijdragen aan de lokale geschiedenis van de stad.

In deze voordracht zullen de materiële data worden gecombineerd met archivalische en topografische data om het verhaal van elk huis zo compleet mogelijk te vertellen. De verhalen van meerdere huizen leveren dan weer het verhaal op van de stad.

Gerrit Vermeer was bouwhistoricus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is bestuurslid van Vereniging Oud Enkhuizen. 

De lezing vindt plaats op woensdag 10 november om 20.00 uur in het Foreestenhuis aan Grote Oost 43.

 

De lezingen kunnen vanaf nu uitsluitend door reservering en vooruitbetalen van het kaartje bijgewoond worden. Reserveren per info@oudhoorn.nl.  De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. 1x lezing datum en/of onderwerp. Of een meervoud als u meer plaatsen reserveert. De prijzen zijn: 5 euro voor leden Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden.

Consumpties in het Foreestenhuis kunnen alleen contant betaald worden. Graag zo gepast mogelijk. 

 

 

  Overzicht Lezingen