Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Een West-Fries oorlogsschip in Finse wateren

21-02-2017

oudhoorn

Yes, we have found your ship!

Een vage aantekening op een oude kaart. Een bericht over een goed geconserveerd schip op de bodem van Finse wateren. Een oplettende historicus. En een email. Meer was er niet nodig om een oorlogschip uit de achttiende eeuw te identificeren als Huis te Warmelo uit West-Friesland. Hoewel, dat leest makkelijker dan het werkelijk was. In deze episode van de lezingenreeks van Oud Hoorn verhaalt historicus Peter Swart over de werkelijk bijzondere ontdekking. Met film en foto’s neemt Swart zijn toehoorders mee naar de ijskoude wateren van Finland, die tot voor kort een Westfries oorlogsschip verborgen hielden.

 

 oorlogsschip

 

 

 

 

 

 
Een oorlogsschip in het IJ in Amsterdam, de Pieter en Paul door Abraham Storck. (https://en.wikipedia.org/wiki/Huis_te_Warmelo, Public Domain)

   

foreestenhuis

De lezing vindt plaats in het Foreestenhuis op het adres Grote Oost 43, 1621 BR Hoorn en vangt aan om 20.00 uur (open om 19.30 uur).

De verwachte belangstelling is groot. Voorkom teleurstelling en reserveer van tevoren kaarten. Deze kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70. Langsgaan bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn om kaarten te reserveren is ook mogelijk. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 4 uur en op zaterdag van 10 tot 2 uur.

kaarten bestellen kan ook via lezingen@oudhoorn.nl of info@oudhoorn.nl .

 

 

  Overzicht Lezingen