Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Alledaags waterbeheer

17-10-2017

oudhoornMet dijken en dammen, poldermolens en gemalen, sloten en vaarten zorgen we er al eeuwen voor dat we in Noord-Holland kunnen wonen en werken. Na een blik in het verleden kijken we in deze lezing naar het heden en de toekomst. Met als grote vraag: hoe houden we met een dalende bodem, een stijgende zeespiegel en een veranderend klimaat ook op lange termijn droge voeten en schoon water?

 

In deze lezing kijken we naar het alledaags waterbeheer in het verleden, heden en toekomst. Naar de dijken en gemalen, sloten en vaarten. Naar de veranderende omstandigheden. En naar de werkzaamheden die nodig zijn om ook in de komende eeuwen Hollands Noorderkwartier bewoonbaar en leefbaar te houden.

Spreker van deze avond is Rob Veenman, locodijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

 oudhoorn

  Foto: Het oude gemaal Oosterpolder

 

foreestenhuisDe lezing vindt plaats op dinsdag 17 oktober om 20:00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn. Het Foreestenhuis gaat om 19:30 open. De toegangsprijs voor leden is €3,50 en voor niet-leden €5,00.

Voor meer informatie neemt u contact op met lezingen@oudhoorn.nl Kaarten voor de lezing kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70 of langskomen bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.

 

 

 

 

 

  Overzicht Lezingen