Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteiten divers  (archief)

Carillonconcert Gideon Bodden 19.30 - 20.30

20-06-2018

carillon

Vereniging Het Carillon heeft deze zomer wederom een interessant concertprogramma samengesteld dat wordt vertolkt door een internationale keur aan beiaardiers.

Deze avond zal Gideon Bodden, stadsbeiaardier in Amsterdam, Schoonhoven en Hilvarenbeek o.m. werk van Jacques Maassen, Henk Badings, Wim Franken en Marco de Goeij ten gehore brengen.

Het carillon

Het carillon dateert in oorsprong van 1938. Na de oorlog werd het door de vereniging hersteld zodat het in 1951 weer in gebruik kon worden genomen. Bewoners en bedrijven in Hoorn hebben bijgedragen aan de restauratie in 1991. Door de uitbreiding met twee klokken in 1999 heeft het carillon zijn huidige omvang bereikt van 52 klokken.

Beiaardier

Kenneth Theunissen

Gideon Bodden (1971) begon zijn klokkenistencarrière in 1983 aan de muziekschool van Hilvarenbeek, studeerde later aan de beiaardscholen te Mechelen en te Amersfoort.
Hij won de belangrijkste beiaardconcoursen en sinds 1993 bespeelt hij als stadsbeiaardier van Amsterdam het klokkenspel van de Munttoren. 
Bodden gaf concerten op nagenoeg alle belangrijke beiaarden in binnen- en buitenland, maakte tien concerttournees door de Verenigde Staten, gaf 120 concerten in Japan.  
Hij was jarenlang actief als bestuurslid van de Nederlandse Klokkenspelvereniging en is specialist in het ontwerpen van klokprofielen en het stemmen van beiaardklokken.

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

In samenwerking met de bibliotheek te Hoorn zal bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt vanaf een half uur voor aanvang ontvangen met koffie/thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u hem met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

  Overzicht Activiteiten divers