Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Activiteiten divers  (archief)

Carillonconcert Kenneth Theunissen (Vlaanderen) 19.30 - 20.30

04-07-2018

carillon

Vereniging Het Carillon heeft deze zomer wederom een interessant concertprogramma samengesteld dat wordt vertolkt door een internationale keur aan beiaardiers.

Deze avond zal Kenneth Theunissen, stadsbeiaardier in Hasselt en Gent, o.m. werk van Händel, Beethoven en Mozart ten gehore brengen. Gevolgd door 3 eigentijdse werken waaronder de Bohemian Rhapsody van Queen.

Het carillon

Het carillon dateert in oorsprong van 1938. Na de oorlog werd het door de vereniging hersteld zodat het in 1951 weer in gebruik kon worden genomen. Bewoners en bedrijven in Hoorn hebben bijgedragen aan de restauratie in 1991. Door de uitbreiding met twee klokken in 1999 heeft het carillon zijn huidige omvang bereikt van 52 klokken.

Beiaardier

Kenneth Theunissen

Kenneth Theunissen studeerde piano en slagwerk aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt. In 1993 behaalde hij het einddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Hij won prijzen op de Internationale Beiaardwedstrijden te München, en Venlo en werd in 1995 algemeen laureaat te Zwolle. Hetzelfde jaar behaalde hij zijn Meestergraaddiploma slagwerk ‘met grootste onderscheiding’ aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 1998 opende hij het Wereldcongres voor beiaard openen met ‘De Notenkrakersuite’ van Tsjaikovski voor beiaard en vibrafoon. Momenteel is hij docent slagwerk aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Lanaken en aan het Stedelijk Conservatorium voor Woord, Muziek en Dans te Hasselt. In 2008 werd Kenneth aangesteld als stadsbeiaardier van Hasselt en werd hij tevens algemeen laureaat van de vijfjaarlijkse prestigieuze internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard te Mechelen. In 2013 werd Kenneth aangesteld als stadsbeiaardier van Gent.

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

In samenwerking met de bibliotheek te Hoorn zal bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt vanaf een half uur voor aanvang ontvangen met koffie/thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u hem met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

  Overzicht Activiteiten divers