Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Lezing: De strijd om West-Frisia

20-11-2018

oudhoorn

Op dinsdag 20 november organiseert Vereniging Oud Hoorn de lezing: ‘De strijd om West-Frisia’ door Kees Nieuwenhuijsen. In de tiende en elfde eeuw als de aanvallen van de Noormannen afnemen, ontbrandt een strijd tussen de bisschop van Utrecht en de Westfriese graven om de macht in West-Frisia. Dit gebied dat later Holland gaat heten, strekte zich uit van Texel tot Zeeland. Inzet van deze strijd waren de inkomsten die voortkwamen uit de ontginning van de wilde veengronden.                

Duistere Middeleeuwen

Moordaanslagen en bloedige gevechten waren aan de orde van de dag. Deze periode, de duistere middeleeuwen is voor velen onbekend terrein. Kees Nieuwenhuijsen, een bevlogen verteller, schreef  dit jaar een boek over de geschiedenis van de slag bij Vlaardingen in 1018 en het boek ‘Strijd om West-Frisia’. Meer informatie over hem en zijn werk is te vinden op de website www.keesn.nl.

De aanvang van de lezing is om 20.00 uur.

Plaats: Foreestenhuis, Grote Oost 43, 1621BR.

Toegangsprijs voor leden € 3,50 en voor niet-leden € 5,00.

Het is raadzaam om van te voren kaarten te bestellen bij Vereniging Oud Hoorn, 0229273570 of mailen naar info@oudhoorn.nl. Openingstijden dinsdag en donderdag van 10.00 - 16.00 uur en zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.

 

  Overzicht Lezingen