Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (komend)

Wandeling Hoornse Poortjes

04-11-2020

Latijnse Poortje aan het Munnickenveld

Zelfstandig een historische rondleiding lopen? Print of open hier de Wandeling Hoornse Poortjes en laat u in een uur langs de tien mooiste poortjes in Hoorn voeren.

Onderweg leest u bij iedere locatie een uitleg over de versieringen, bijzonderheden en de mensen die dagelijks onder het poortje doorliepen.

Ontdek dat er achter ieder poortje een verhaal schuilgaat. Of het nu gaat om afbeeldingen die niet lijken te kloppen, dertig krullen die u nog nooit zijn opgevallen of de bewoners in de instellingen erachter.

De wandeling krijgt nog meer betekenis als u per locatie de huidige situatie vergelijkt met die op de oude stadsplattegrond. Een aantal waterlopen is inmiddels gedempt of overkluisd.

Route

U kunt de wandeling volgen aan de hand van de routebeschrijving. Zoekt u meer uitdaging? Vind uw weg dan aan de hand van de oude stadsplattegrond. 

De wandeling start bij het Verenigingsgebouw van Oud Hoorn en eindigt op het Kerkplein. Halverwege kunt u een pauzemomentje inlassen bij een van de terrasjes die u op dat moment passeert.

 

 

 

 

 

  Overzicht -