Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Lezingen  (archief)

Lezing: Van Vrouwenhuis tot emancipatiecentrum Salto (volgeboekt))

09-03-2022

>.

Voor deze lezing zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Op 29 augustus 1977 gebeurde er iets merkwaardigs. Het Vrouwenhuis in een houten schoolgebouw aan de Van Dedemstraat, dat net in mei van dat jaar geopend was, ging in vlammen op. De dader werd nooit gevonden. Maar sindsdien stond het Vrouwenhuis echt op de kaart. Nu ja …. niet voor een ieder, bij de Gemeenteraad duurde dat wat langer. Voor de West-Friese vrouwen een reden te meer om op te komen voor een eigen plek. Dat hebben ze geweten in West-Friesland. 

Emancipatiecentrum

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart van dit jaar verzamelde een groepje vrouwen van het eerste uur historische feiten, persoonlijke verhalen, beelden en materialen. Wie kwamen in het Vrouwenhuis en wat waren hun beweegredenen en actiepunten? Hoe ontwikkelde het Vrouwenhuis zich uiteindelijk tot het multiculturele emancipatiecentrum Salto?

Truud Keet, Ingrid van Laere en Ria van Oord geven een beeld van de betekenis van die periode voor vrouwen in Hoorn en omstreken, ook in politiek opzicht. Wat heeft het gebracht en welke betekenis heeft het nu na 45 jaar nog?

De lezing vindt plaats op woensdag 9 maart om 20.00 uur in het Foreestenhuis aan Grote Oost 43.

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Consumpties in het Foreestenhuis kunnen alleen contant betaald worden. Graag zo gepast mogelijk. 

Foto: T. Keet

 

  Overzicht Lezingen