Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteiten divers  (archief)

Carillonconcert Galina Elshaeva (Rusland) 19.30 - 20.30

18-07-2018

carillonVereniging Het Carillon heeft deze zomer wederom een interessant concertprogramma samengesteld dat wordt vertolkt door een internationale keur aan beiaardiers.

Deze avond zal Galina Elshaeva uit Rusland o.m. werk van v.d. Gheyn, v. Ingelgem, D'Hollander en Rachmaninov ten gehore brengen.

Het carillon

Het carillon dateert in oorsprong van 1938. Na de oorlog werd het door de vereniging hersteld zodat het in 1951 weer in gebruik kon worden genomen. Bewoners en bedrijven in Hoorn hebben bijgedragen aan de restauratie in 1991. Door de uitbreiding met twee klokken in 1999 heeft het carillon zijn huidige omvang bereikt van 52 klokken.

Beiaardier

Galina Elshaeva

Galina Elshaeva bespeelt zowel de beiaard als het orgel. Zij is in 2008 als uitvoerend musicus afgestudeerd aan de Faculteit van de kunsten aan de Sint Petersburg Universiteit op de onderdelen orgel, klavecimbel en beiaard. Het onderdeel beiaard heeft zij gestudeerd onder leiding van professor Jo Haazen (België). Op dit moment is Galina beiaardier van het Petershof Museum (vlakbij Sint Petersburg). Ze neemt deel aan beiaardfestivals zowel in Rusland als in verschillende Europese landen. Ook is zij werkzaam als kerk-organist en als pianolerares op de Hogeschool van de kunsten in Sint Petersburg.

Luisterplaats

De luistertuin bij de bibliotheek

In samenwerking met de bibliotheek te Hoorn zal bij elk concert de binnentuin (ingang aan het Kerkplein of de Wisselstraat) van de bibliotheek geopend zijn. Iedereen wordt vanaf een half uur voor aanvang ontvangen met koffie/thee. Na afloop van het concert komt de beiaardier naar de luisterplaats, waar u haar met een applaus kunt ontvangen en de hand drukken onder het genot van een drankje.

Frits Reynaert

Onze Hoornse stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt gedurende het hele jaar elke donderdag tussen 17:00-18:00 het carillon en elke derde zaterdag van de maand tussen 16:00-16:45.


Een beschrijving van het carillon vindt u hier

Meer informatie over 'Vereniging Het Carillon' treft u hier

 

  Overzicht Activiteiten divers