Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Werkgroep Workshops en Cursussen

De cursus Cultuurhistorie van Vereniging Oud Hoorn biedt belangstellenden de mogelijkheid zich te verdiepen in de geschiedenis - en het erfgoed van onze historische binnenstad. De zes praktijkbijeenkomsten bestaan uit een gevarieerd aanbod van activiteiten zoals rondleidingen, speurtochten, presentaties, kaartstudie en films. Ze vinden om de twee weken plaats op de zondagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur.

Nieuwe kijk op erfgoed

Deelname is vrijblijvend en cursisten kunnen flexibel met de leerinhoud omgaan. Daarvoor is een kort leertraject zoals een modulair opgezette cursus het aangewezen middel. De hoofdstukken in de cursusmap en de thema’s van de praktijkbijeenkomsten volgen dezelfde indeling:

1. Ontstaan van de stad

2. Middeleeuwen

3. Gouden eeuw

4. Verval en veerkracht

5. Bouwkunst I: Bouwstijlen en geveltypen

6. Bouwkunst II: Pronk of praktisch?

Cursisten laten trots hun oorkonde zien

Ieder hoofdstuk in de cursusmap is samengesteld op basis van een aantal cultuurhistorische thema's: de ontwikkeling van het landschap, de economische ontwikkeling, de stedenbouwkundige ontwikkeling, algemene geschiedenis en bouwkunst. De cursus is overigens zo ingericht dat de praktijkbijeenkomsten ook zonder theoretische voorbereiding, boeiend en makkelijk te volgen zijn.


Informatie over het nieuwe cursusprogramma leest u hier: komende cursus

Het cursusbeleid treft u hier aan: Cursus Cultuurhistorie HoornMeer weten? Stuur een berichtje naar de cursusleider Anja Morit