Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Oud Hoorn Winkel

Onlangs verschenen:


Aankondiging boek:

De Michael

Auteur: Jonkhoff, Laura i.s.m. Willeke Jeeninga. Bijdragen: Nico Happé, Jan v.d. Heijden, Henk Overbeek

In september 2018 verschijnt het boek waarin de geschiedenis van de negentiende-eeuwse Michaelkerk in Westerblokker en de parochie Sint Michael wordt beschreven.
Aan de hoofdweg van Westerblokker staat een eenvoudige, maar stijlvolle kerk. Dit negentiende-eeuwse kerkgebouw heeft 120 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de katholieke gemeenschap van het dorp.
Nadat de kerk begin jaren zeventig werd verlaten, heeft 'De Michael' lange tijd als tapijthal dienstgedaan en daarna jarenlang leeggestaan. Restauratie was hard nodig, toen Stichting Stadsherstel Hoorn het gebouw in 2013 kocht. Nu de restauratie in volle gang is en het gebouw geschikt wordt gemaakt voor verhuur aan een reclamebedrijf, is er een goede aanleiding om in de geschiedenis van deze waterstaatskerk van architect Theo Molkenboer te duiken. Bij een boek over een dergelijk gebouw hoort natuurlijk niet alleen het verhaal van de bouw van de kerk, de architect, de verbouwingen en de reparaties, maar ook de verhalen en herinneringen van de parochianen en inwoners van Westerblokker zelf. Zij zullen dan ook uitgebreid aan het woord komen. Niet in de laatste plaats zal de katholieke geschiedenis in het Nederland van toen, en in het bijzonder die van Westerblokker en omgeving, worden belicht. Speciale aandacht zal worden besteed aan de jarenlange twist tussen Ooster- en Westerblokker die aan de bouw van de kerk vooraf ging.
Nu ‘De Michael’ sinds 2014 zijn torenspits weer terug heeft en er vanaf de buitenkant weer uitziet zoals deze decennialang de hoofdstraat sierde, is de kerk opnieuw een blikvanger in Westerblokker geworden.
Dit rijk geïllustreerde boek is geschreven door Laura Jonkhoff in samenwerking met Willeke Jeeninga met bijdragen van Nico Happé, Jan van der Heijden en Henk Overbeek (†).
Stichting Stadsherstel Hoorn en Publicatie Stichting Bas Baltus dragen zorg voor de uitgave van het boek.

Voorinschrijving en korting

Via Oud Hoorn is het mogelijk in te schrijven en te profiteren van een korting op de verkoopprijs. Bij voorinschrijven kost het boek € 15,-, daarna € 20,-. De betaling dient voor woensdag 01 augustus 2018 binnen te zijn op rekeningnummer NL 56 RABO 0329 7027 26 t.n.v. Publicatie Stichting Bas Baltus te Hoorn. Graag duidelijk vermelden: De Michael
Het boek kan na verschijning worden opgehaald bij de Vereniging Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22, 1621 GG Hoorn. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met secretaris@oudhoorn.nl of 0229 273570.

Voorinschrijven kan tot woensdag 01 augustus 2018

 

Bestel hier het boek 'De Michael'

In de etalage:

Hoorn in de twintigste eeuw


Auteur
diverse auteurs
Uitgever
Publicatiestichting Bas Baltus i.o.v. Vereniging Oud Hoorn
Jaar
2017
ISBN
978-90-76385-20-4
Prijs
€ 39,50

Hoorn in de twintigste eeuw is uitgegeven ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Vereniging Oud Hoorn en beschrijft de meest recente geschiedenis van de stad Hoorn. Hiermee is de geschiedschrijving over de stad tot en met de twintigste eeuw compleet.Dit boek is “een cadeau aan de stad”. Het is geschreven door een auteurscollectief uit de Vereniging Oud Hoorn, aangevuld met een prachtige collectie uniek beeldmateriaal. Een bijzondere aanpak met een prachtig resultaat.In het boek kunt u ook de geschiedenis van de Vereniging Oud Hoorn terugvinden. Een periode van honderd jaar waarin de leden en de vrijwilligers van de vereniging zich hebben ingezet voor het behoud van het materiële en immateriële erfgoed van de stad. Het is mede aan hun inzet te danken dat er veel bewaard is gebleven en dat de historische delen van de stad er goed voorstaan.(tekst... lees verder >>

Voordelige boekenpakketten

Pakket 1

Boekenpakket 1 is in de oude samenstelling niet meer leverbaar. Een nieuw pakket wordt voorbereid.


 

Pakket 2

Boekenpakket 2
Drie boeken € 19,75

Speciaal samengesteld pakket (2) met 3 prachtige boeken uit de winkel van Oud Hoorn.
Maria in Hoorn (€ 10,00)
Lutherse Kerk in Hoorn (€ 13,60)
Van Koffiehuis tot Theater (€ 24,95)
Totaalprijs € 48,55

Nu speciale pakketprijs € 19,75

Lees meer >>


 

Pakket 3

Boekenpakket 3
Vijf boeken € 22,50

Speciaal samengesteld pakket (3) met 5 prachtige boeken uit de winkel van Oud Hoorn.
Orgels in Hoorn € 6,80
Grote Oost 7 € 6,80
Grote Oost 16 € 6,80
Grote Oost 58 € 6,80
Sint Jans Gasthuis te Hoorn € 22,45
Totaalprijs € 49,65

Nu speciale pakketprijs € 22,50

Lees meer >>


 

 

Ook in de winkel:

 

Bestellen:

Boeken en tijdschriften zijn online via het contact formulier te bestellen. Posters niet.
De winkelprijs wordt verhoogd met verzendkosten.

Betalen:

Nadat u van ons het totaalbedrag heeft doorgekregen kan dit worden overgemaakt naar: NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Penningmeester Vereniging Oud Hoorn o.v.v. de naam van het gewenste artikel. Het artikel wordt verzonden na ontvangst van de betaling.
Betalen vanuit het buitenland:
IBAN: NL86 INGB 0002 1448 88
BIC: INGBNL2A

 

Adres:

Vereniging Oud Hoorn
Oost-Indisch Pakhuis
Onder de Boompjes 22
1621 GG Hoorn
Tel.: 0229 - 27 35 70
E-mail: info@oudhoorn.nl

 

Openingstijden:
Dinsdag en donderdag: 10.00 uur - 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur - 14.00 uur

 


Grotere kaart (Opent in nieuw scherm)