Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Christiaan Rhodens

Christiaan Rhodens
* Hoorn, 4 december 1923
† Hoorn, 7 november 1945 oud 21 jaar

Laatste rustplaats: niet bekend, vermoedelijk te Hoorn

Chris Rhodens werkte bij de P.E.N. op de Geldelozeweg, in het gebouw waartegenwoordig distilleerderij Schermer zit. In dat gebouw zat destijds ook de P.W.N.

Hij is op zijn werk opgepakt en in Duitsland tewerkgesteld. Dat overkwam hem samen met ... Groen en Reinder M.J. van der Vlugt (voor de laatste: zie elders op deze site), die overigens elders terecht kwamen.
In Duitsland werkt hij als kraandrijver in een locomotievenloods. Daar worden zware locs van nieuwe onderstellen voorzien: loc ophijsen, oude wielstel eronderuit, nieuw stel eronder en de loc er weer op laten zakken.
Hij had al zwakke longen, dat zat in de familie; in de tochtige loods kreeg hij pleuritis. Hij is naar huis teruggestuurd, opgenomen in het Stadsziekenhuis. Vandaar is hij naar het sanatorium in Hilversum gegaan. Toen weer terug naar Hoorn, nu naar het Sint-Jansziekenhuis waar hij - een half jaar na de bevrijding - is overleden.

Voor de onthulling van de plaquette op 4 mei 1953 was de uitnodiging gericht aan zijn vader, dhr. A.J. Rhodens, Venenlaan 57.

 

 

<< Terug naar gedenkteken

 

Bronnen
* Westfries Archief toegangsnummer 0624 'Comité voor de oprichting van een gedenkteeken voor de oorlogsslachtoffers, Hoorn'
* Mondelinge informatie: dhr. J. Rhodens te Hoorn

Research, samenstelling en teksten: Peter Tack
Foto's: Diana v.d. Hoogen, internet
© Vereniging Oud Hoorn 2010/2024