Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Bekijk of download de PDF versie (19.07 MB - Opent in nieuw venster)


NB Alleen artikelen ouder dan een jaar zijn beschikbaar in het PDF formaat!
Download hier de gratis Acrobat PDF Reader.Bekijk ook: Auteursrechten

Kwartaalblad 2003 / 3   blz. 140

Oud Hoorn website-nieuws

Auteur: Zack, Frans

Het is inmiddels wel bekend dat onze vereniging ook een eigen website heeft. Onder de naam www.verenigingoudhoorn.nl vindt men hier tal van wetenswaardigheden en actuele zaken. Via de website zal de lezer o.a. kunnen ondervinden dat de "Publicatiestichting Bas Baltus" een indrukwekkende reeks boeken heeft uitgebracht. Een overzicht van de titels is te vinden op onze verenigingssite.

In onze eigen verenigingswinkel wordt een groot aantal boeken, tijdschriften en souvenirs aangeboden. Al deze artikelen zijn, inclusief de prijs, te vinden op de website. Sinds enige tijd kent de website ook een rubriek ‘Brieven van het bestuur’: correspondentie die in veel gevallen gericht is aan het bestuur van de gemeente Hoorn. Een rubriek die duidelijk een archieffunctie heeft, is die met de naam ‘Kwartaalblad’. Wie iets wil opzoeken of wil kijken of er over een bepaald onderwerp iets gepubliceerd is kan dat hier vinden.

Op de verenigings-website wordt binnenkort naast de rubrieken kerken en bedrijven een scholenrubriek geopend. In deze rubriek nemen we de geschiedenis op van Hoornse scholen. We streven een zo volledig mogelijk beeld na van de Hoornse scholen vanaf 1900.
Kunt u ons in digitaal contact brengen met iemand die de geschiedenis van uw school kan beschrijven? Uiteraard willen we het een en ander illustreren met foto's en anekdotes, maar stellen ook prijs op enkele basisgegevens. Bijvoorbeeld: jaar van de oprichting, bouw, namen van bestuurs- en personeelsleden.
Ook wanneer uw school ontstaan is uit fusie of splitsing zijn dat feiten van belang die wij graag opnemen. Het doel van de Vereniging Oud Hoorn is het behouden van de schoonheid en het in herinnering houden van het verleden van de stad Hoorn met als uitgangspunt dat er zorgvuldig met het verleden wordt omgegaan. Ons culturele erfgoed is het waard om behouden te worden. Kortom, we komen graag in digitaal contact met de ‘geschiedschrijver/archivaris’ van uw school.

Het zal duidelijk zijn dat er heel wat te zien is op onze eigen verenigings-site. Bovendien is er een rubriek ‘Oud Hoorn-links’. Via deze rubriek komt u bij allerlei andere interessante sites, zoals de Beeldbank Noord-Holland, musea en andere historische verenigingen. Het adres van onze eigen verenigings-website is: www.verenigingoudhoorn.nl. Als u al surfend over het net iets hebt ontdekt dat ook voor andere leden interessant kan zijn, geeft u dat dan via e-mail door aan het adres: info@verenigingoudhoorn.nl. Het item kan dan worden toegevoegd aan onze rubriek ‘links’.

 

  Terug naar vorige pagina

 

Leden van de Vereniging Oud Hoorn ontvangen het Kwartaalblad op het huisadres. Losse nummers, voorzover voorradig, zijn verkrijgbaar gedurende de openingsuren van het Oost-Indisch Pakhuis.

Kwartaalbladen t/m 2000 prijs per stuk € 4,50
Kwartaalbladen 2001 tot nu, prijs voor leden € 4,50
Kwartaalbladen 2001 tot nu, prijs voor niet-leden € 7,50

Vrijwel alle kwartaalbladen zijn in te zien in ons archief in het Oud Hoorn verenigingsgebouw.
Kwartaalblad index 1979 t/m 2004, Arie van Zoonen
Samenvattingen 2002-2013, Frans Zack
Samenvattingen 2014-2024, Ben Leek
PDF versies 1979-2009 en database artikelen Kennisbank, Gerard van Stijn